Hyvä blogi sisältää mielenkiintoista luettavaa

On oikeastaan aivan itsestään selvää, että hyvän blogin tulee sisältää mielenkiintoista ja lukijaa hyödyttävää luettavaa. Koska netti on pullollaan erilaisia blogeja ja hyviä blogipostauksia, on tärkeää miettiä, kuinka onnistut kirjoittamaan hyvän blogipostauksen, joka erottuu kilpailijoistaan ja saa lukijat kiinnostumaan sinusta ja blogistasi. Tämä on yllättävän haasteellinen tehtävä, mutta ei suinkaan mahdoton.

Rajaa aiheesi huolella

Jotta blogisi keräisi sitoutuneita lukijoita, kannattaa sen aiheen rajaamiseen käyttää melko tiukkaa linjaa. Aihe tulisi rajata huolella, jotta lukijat tietäisivät mahdollisimman tarkkaan, millaista sisältöä blogistasi löytyy. Jos blogisi sisältö rönsyilee ja on sillisalaattimainen, pettyvät lukijat helposti postauksiin, eivätkä enää palaa uudelleen lukemaan blogisi sisältöä.

Luo lisäarvoa

On tärkeää, että postauksesi tuovat lukijoille lisäarvoa. Keskity esimerkiksi ratkaisemaan ongelmia tai tuo johonkin päivänpolttavaan uutisaiheeseen aivan uudenlainen, sinun näköisesi, näkökulma. Voit vaikka kertoa, mitä mieltä olet ISIS-vaimojen ja -lasten palauttamisesta Suomeen. Tuo aiheeseen uudenlainen näkökulma ja perustele se hyvin. Yritä vaikkapa itse asettua ISIS-vaimon tai -lapsen asemaan ja pohdi, miltä siinä tilanteessa tuntuisi ja mitä toivoisit Suomen tekevän.

Huolehdi kieliopista

On tärkeää, että tekstisi kielioppi on kunnossa. Postausten ei välttämättä tarvitse olla kirjakielellä kirjoitettuja, ja niissä voi myös leikitellä kielellä, mutta suoranaisia kirjoitusvirheitä niissä ei saisi olla. Kukaan ei jaksa lukea tekstiä, joka vilisee erilaisia kirjoitusvirheitä, jotka liittyvät esimerkiksi sanojen yhteenkirjoitukseen. Jos oma kielioppisi ei ole kunnossa, tarkistuta postauksesi jollakin, joka osaa kieliopin vaikka takaperin. Pyydä muutenkin palautetta kirjoituksistasi läheisiltäsi, joiden tiedät uskaltavan antaa sinulle myös negatiivista palautetta.

Ravistele ja erotu

Toisinaan voi olla hyvä idea myös ravistella lukijoita. Kerro mielipiteesi painokkaasti ja siten, että se tavoittaa lukijat. Mieti keinoja, joiden avulla juuri sinun blogisi ja postauksesi erottuvat joukosta ja joiden ansiosta lukijat palaavat lukemaan tekstejäsi toisenkin kerran – ja mielellään yhä uudestaan ja uudestaan!